Μας μαυρίζουν την ψυχή, μαυρίστε τους!

Ας μην κάνουμε ότι δεν ακούμε, ας μην κάνουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας με δημιουργική / ανατρεπτική / περήφανη δράση!

___________

Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι στα βαθμολογικά κέντρα απείχαν – με την κάλυψη (κατ’ επανάληψη, μάλιστα) της Ο.Λ.Μ.Ε. – δηλώνοντας:

«…χάνουμε καθημερινά χρήματα, δικαιώματα και άλλα, ας μη χάσουμε και την αξιοπρέπεια μας!»

τη στιγμή που, ακόμα και στον τύπο, εκτιμάται πως:

«…οι καθηγητές, αν δεν δουν τα αιτήματά τους να υλοποιούνται άμεσα, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους…»

αυτή, την ίδια στιγμή, διάλεξε ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε., Δημήτρης Πεππές, να επιδείξει τα όρια της «αντιπροσωπευτικότητας» του «θεσμικού» συνδικάτου μας… Ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:

«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων»

Παιδαγωγοί χωρίς τσίπα, χωρίς περηφάνια, χωρίς υπόσταση, χωρίς άποψη για το σημαντικό και το ευτελές στην Παιδεία και την Εκπαίδευση… Όχι! Όσο κι αν θέλουν, δεν είμαστε αυτοί!

Να το επιδείξουμε, όμως, όχι μόνο να το νιώθουμε!

Ν’ ανατρέψουμε τα ανυπόστατα όργανα, να συναντηθούμε – κουβαλώντας το τρισυπόστατο «υπάλληλος του πολίτη / δάσκαλος / επιστήμονας» ως λάβαρο – με το κοινωνικό κίνημα που πυργώνει, να αυτοοργανωθούμε, να προτείνουμε, ν’  ανατρέψουμε!

Το ιστορικό του ευτελισμού των μελών από τη «διοίκηση», όπως εκτέθηκε στο εξαιρετικό blog «καλώδια»:

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικαλιστικά, το σύνηθες παράλογο, εκπαιδευτικό σύστημα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε