Ο Δήμος Πρέβεζας κάνει έξωση σε άπορη πολύτεκνη οικογένεια…; ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στις 18/6/2013, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης έξωσης μιας άπορης πολύτεκνης οικογένειας, με κατήγορο τον Δήμο Πρέβεζας, από ένα σπίτι το οποίο προορίζει για κέντρο κακοποιημένων γυναικών με κονδύλια του ΕΣΠΑ.  Χωρίς να μπούμε στις ιδιαίτερες λεπτομέρειες τις διαδικασίας αυτό που φάνηκε από αυτή είναι ότι ο δήμος δεν έχει κανένα ηθικό ή νομικό ενδοιασμό να οδηγήσει μια οικογένεια στο δρόμο. Φάνηκε πως χρησιμοποιώντας βιαστικά επιχειρήματα στα όρια της νομιμότητας και τυπικότητας προσπαθούν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους(τα οποία τα παρουσιάζουν ως όλων των δημοτών) και όχι το αυτονόητο δικαίωμα στέγης μιας οικογένειας. Από την βιασύνη, άλλωστε, για τον χορό των κονδυλίων δεν είχε καν μελετηθεί η υπόθεση, ώστε να ζητηθεί από την πλευρά τους αναβολή της δίκης για την Πέμπτη 27/6 με κατηγορίες που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ευσταθούν.

Στην ουσία ο Δήμος Πρέβεζας  ανοίγει το δρόμο για τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν από τις τράπεζες.  Η πρακτική του δήμου αποτελεί εικόνα από το μέλλον  της βαρβαρότητας που ετοιμάζουν. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι πως θα μας βρουν αντιμέτωπους σε κάθε τέτοια απόπειρα.

Το δικαίωμα στέγης δεν διαπραγματεύεται

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας       

Όλοι/ες στα δικαστήρια την Πέμπτη 27/6 στις 11 π.μ

Επιτροπή αλληλεγγύης Πρέβεζας

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in ... μάτια ..., πολίτης, το σύνηθες παράλογο, Ήπειρος, Πρέβεζα, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, ακούμε;, αλληλεγγύη, δημοκρατία πολιτών, επικαιρότητα, καταγγελία, κοινωνία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s