Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τη CNT Ισπανίας – Ενάντια στο λουκέτο της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε απρόοπτα και μέσω νομοθετικού διατάγματος να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τη δημόσια κρατική ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας, και πετάξει στο δρόμο τους 2.800 εργαζόμενούς της, ακολουθώντας τις εντολές της Τρόικας, που απαιτεί απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων φέτος και άλλων 15.000 του χρόνου.

Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έλαβε μόνο του την απόφαση αυτή, χωρίς να υπολογίσει τους συνεταίρους της στην κυβερνητική συμμαχία. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα που ξεσκεπάζει τον τρόπο λειτουργίας του θεατρικού παιχνιδιού που έχουν στήσει οι εκπρόσωποι της “δημοκρατίας”, απλές μαριονέτες που ελέγχονται από αυτούς που πραγματικά κινούν τα νήματα στην Ευρώπη: το ΔΝΤ και οι πολυεθνικές.

Το συνδικαλιστικό τμήμα της CNT στην RTVE (ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση) θέλει να μεταφέρει την υποστήριξή και την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παρόλα τα κατευναστικά ψέματα των πολιτικών, εμείς ξέρουμε ότι η πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης είναι η ίδια με αυτή της ελληνικής: να διαλύσει ό,τι δημόσιο υπάρχει. Στον τομέα μας, έχουν πληγεί το Canal 9 και το Telemadrid, με το TV3 να βαδίζει επίσης σε τεντωμένο σκοινί. Στην RTVE, η εργασία μας γίνεται όλο και πιο επισφαλής, με μειώσεις μισθών και περικοπές στη συλλογική σύμβαση, και με απειλές απολύσεων. Έχουμε υποστεί επίσης τις συνέπειες της κάκιστης διαχείρισης των διευθυντικών στελεχών της, που προφασιζόμενοι την κρίση, έχουν εξαρθρώσει το μέσο θέτοντάς το στην υπηρεσία των ιδιωτικών συμφερόντων.

Για αυτό, κατανοούμε και γνωρίζουμε τι βιώνουν αυτη την στιγμή οι συνάδελφοί μας στην Ελλάδα και τους ενθαρρύνουμε να μην υποχωρήσουν ούτε βήμα απο τον αγώνα τους για ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας, πλουραλιστικό, δημοκρατικό και στην υπηρεσία των πολιτών. Η ενημέρωση και ο δημόσιος χαρακτήρας της ραδιοτηλεόρασης είναι δικαίωμα του πολίτη και δεν πρέπει να εξυπηρετεί ούτε σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, ούτε οργανισμούς που δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό και δεν έχουν εκλεχθεί από αυτόν.


Συνδικαλιστικό τμήμα της
αναρχοσυνδικαλιστικής
οργάνωσης CNT στην RTVE
εδώ, το blog

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, τα Υπουργεία τους!, Ευρώπη, Κόσμος, αλληλεγγύη, εργασιακά, καταγγελία, κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες, media and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s