Ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Ταξίμ (Μόλις βγήκε)

Ελάχιστα αφορά η «ιδεολογική ταυτότητα» εμάς, αν στ’ αλήθεια εξασκούμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας – συμπολίτες μας στη Γη – ακόμα κι αν έχουμε στο μυαλό μας ότι η ελεύθερη έκφραση της «λαϊκής αγανάκτησης» είναι ακριβώς Ο ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΣΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΓΕΤΟΔΟΥΛΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ – ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ – ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

η Λέσχη

t10_RTX107NI

Μόλις βγήκε το ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Ταξίμ, Κωνσταντινούπολη, με τα πρώτα βασικά αιτήματα των εξεγερμένων (από το FB της Λεύγας το βρήκαμε)

(Το κείμενο μεταφρασμένο)

Αιτήματα του Occupy Gezi

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

  1. Το πάρκο Γκεζί θα διατηρηθεί όπως είναι. Δεν θα εκτεθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω έργα κάτω από το όνομα ενός στρατώνα, εμπορικού κέντρου, οικιστικής περιοχής ή μουσείου κτλ.
  2. Άοπλοι και μη-βίαιοι πολίτες που συνέρχονται για να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα δεν θα εκτεθούν σε αστυνομική βία. Όσοι έχουν συλληφθεί επειδή άσκησαν αυτά τα δικαιώματα θα αφεθούν ελεύθεροι. Όλο το πολιτικό, γραφειοκρατικό ή δημόσιο προσωπικό που έχει πάρει διαταγή να επιτεθεί σε διαδηλωτές που ασκούν το δικαίωμα τους στο συνέρχεσθαι, αυτοί που κατευθύνουν τις διαταγές, και τα άτομα που εφαρμόζουν την βία, θα πρέπει να κατηγορηθούν με βάση την σχετική νομοθεσία.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 873 επιπλέον λέξεις

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολίτης, πολιτική, Κόσμος, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, ακούμε;, αλληλεγγύη, δημοκρατία πολιτών, επί του πληκτρολογίου, επικαιρότητα, κόσμος, καταστολή, καταγγελία, κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες, νεολαία, οικο-συνείδηση, media, world wide web and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s