Ανακοίνωση του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

mdapΑνακοίνωση του Μετώπου  Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, μπορούσε και έπρεπε να κουβεντιαστεί και να ψηφιστεί μόνο η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις ΓΣ των ΕΛΜΕ.

Τίποτε άλλο.

Αν κάποιος είχε οποιαδήποτε… απορία  σχετικά με τη διάθεσή του κλάδου να σπάσει την επιστράτευση, έπρεπε απλά να επανέλθει την επόμενη μέρα με νέα εισήγηση.

Τόσο απλά.

Άλλωστε γι αυτό το λόγο είχαμε ήδη καλέσει νέα ΓΣ της ΕΛΜΕ για την Πέμπτη, αφού θεωρούσαμε αυτονόητο πως σε περίπτωση που περνούσε η αρχική εισήγηση από την ΓΣ των προέδρων, θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κλάδος για το αν υπάρχουν, ή όχι, οι προϋποθέσεις για σπάσιμο της επιστράτευσης.

Κατόπιν όλων αυτών είναι για μας όχι απλώς ακατανόητη αλλά πέρα για πέρα λάθος, η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (την οποία ψήφισαν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ) να επιτρέψει τη δεύτερη ψηφοφορία που καλούσε τους προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις. Πρόκειται για επιλογή που δημιούργησε σύγχυση και ανεξάρτητα από αγαθές ή όχι προθέσεις, λειτούργησε ανασταλτικά στο συνολικότερο κλίμα στις τάξεις μας αφού ήρθε να σπείρει την αμφιβολία και να εγκαταστήσει στον κλάδο την εσωστρέφεια και την απογοήτευση. Περισσότερο από όλα όμως, την απορρίπτουμε γιατί πρόκειται για επιλογή που αντίκειται στις δημοκρατικές αρχές του σωματείου μας, που θέλει τις αποφάσεις του να ψηφίζονται στη βάση και όχι να ερμηνεύονται στην κορυφή.

Από την άλλη μεριά η αγωνία του ΠΑΜΕ (που ακόμα δεν αποφάσισε αν είναι υπέρ ή κατά της απεργίας) και των Παρεμβάσεων (που αποθέωσε την λογική της ανάθεσης με την περίφημη πρόταση των 400 Μουτζαχεντίν) να σκυλεύσουν το πτώμα του σωματείου για να κεφαλαιοποιήσουν κέρδη για τις εκλογές που συνεχίζονται σε όλην την Ελλάδα γεννά  τεράστια θλίψη αλλά  και προβληματισμό.  Αυτή η στάση που προτάσει το μικροπαραταξιακό συμφέρον και επικεντρώνεται στην λογική «εμείς έχουμε δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο», μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στον κλάδο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  αυτό που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή, δεν είναι (και άλλα) μεγάλα λόγια, αλλά η συνειδητή προσήλωση στην προάσπιση των συμφερόντων μας και η  σφυρηλάτηση της ενότητάς μας στη βάση των κοινών προβλημάτων και των αλλεπάλληλων επιθέσεων που δεχόμαστε αλλά και στο σταθερό μας όραμα για μια παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι παραδομένη στη λογική της φτήνιας, της ευτέλειας και των αποκλεισμών, που εισάγονται με το σχολείο της αγοράς.

About educationalfrontpreveza

Μέτωπο Δράσης & Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα | η δύναμη που μας δίνει η αποφασιστικότητα για Ενότητα, Αξιοπρέπεια, Δράση, Αντίσταση κι Αλληλεγγύη
This entry was posted in Μέτωπο Δράσης & Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, Πρέβεζα, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, ακούμε; and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s