ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ NEUPACK GmbΗ, από τους Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου της Γερμανίας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εργαζόμενοι στο Αμβούργο και το Ρότενμπουργκ της Neupack Verpackungen GmbH – γερμανικής εταιρείας κατασκευής υλικών περιτυλίγματος – βρίσκονται σε απεργία για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για την υπογραφή καλύτερης συλλογικής σύμβασης. Διαμαρτύρονται για τους άνισους και γενικά χαμηλούς μισθούς και για αυθαιρεσίες, ασέβεια και αμετροέπεια που επιδεικνύεται από τη διαχείριση προς τους εργαζόμενους.

Αν και αγωνίζονται για πολλές εβδομάδες τώρα, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν δείχνουν σχεδόν καμία προθυμία να προβούν σε παραχωρήσεις. Έχουν προσλάβει απεργοσπάστες και επιτίθενται στους εργαζόμενους που απεργούν με απειλές για πειθαρχικές διώξεις, απολύσεις, και καταγγελίες για υποτιθέμενη τέλεση αδικημάτων

Οι Γερμανοί IWW (Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου), που υποστηρίζουν τους εργαζόμενους, σας ζητούν να δείξετε διεθνή υποστήριξη, και αλληλεγγύη:

Έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έτοιμα γράμματα που απευθύνονται σε επιλεγμένα e-mail παραληπτών-πελατών της εταιρίας που παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στα γερμανικά και αγγλικά) είναι πάρα πολύ εύκολο να αποσταλούν, με ένα κλικ του ποντικιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπογράψετε και να τα στείλετε. Μπορείτε, φυσικά, να αλλάξετε το περιεχόμενο των e-mail για να τα εξατομικεύσετε, αν θέλετε. Θεωρούμε σημαντικό να έχετε προσθέσει πληροφορίες για το πού βρίσκεστε, από πού στέλνετε το mail δηλαδή, ιδιοχείρως.

Οι Γερμανοί Wobblies (IWW) βασίζονται στην συμμετοχή σας σε αυτήν την εκστρατεία. Είναι ακόμα λίγοι, σε σχέση με το μέγεθος των εταιριών, αλλά και των προβλημάτων των εργατών, που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν, και η δύναμη τους είναι βασισμένη στην διεθνή κινητοποίηση και αλληλεγγύη που μπορούν να επιτύχουν.

Για πολλές εβδομάδες τώρα, οι εργαζόμενοι της Neupack έχουν κρατηθεί μπροστά από τα εργοστάσια σε μια εξαντλητική εργασιακή σύγκρουση. Για εσάς, σύντροφοι και συναγωνιστές, η εκστρατεία αυτή θα κοστίσει μόνο μερικά λεπτά μπροστά από τον υπολογιστή σας!

απλά ενεργοποιήστε την εφαρμογή e-mail του υπολογιστή σας πατώντας εδώ (de) ή εδώ (eng) ή παραπεμφθείτε κατευθείαν στον ιστοχώρο των Wobblies του Αμβούργου, εδώ

Σύνδεση με το αγγλικό τμήμα της ιστοσελίδας της εκστρατείας:
http://www.iww-hamburg.org/index.html

Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας!
Wobblies του Αμβούργου / ΕΣΕ – Διεθνείς Σχέσεις

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Ευρώπη, αλληλεγγύη, εργασία και κοινωνία, κόσμος, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s