Έξω οι μαυραγορίτες!

Αυτή την Παρασκευή 28/12/2012, στις 6μμ στο »Pολόι» (Άγιος Χαράλαμπος) στην Πρέβεζα (Πεζόδρομος αγοράς – παλιά πόλη)

Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας!

«Εκμεταλλεύομαι την ανάγκη σου», ο μαυραγορίτης της γειτονιάς σου

Για την περίοδο 40-44 λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε. Αυτό που έντεχνα, όμως, αποκρύπτεται είναι η προσπάθεια από μεριάς του κράτους να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη το γεγονός ότι, εκτός από τους ναζί και την κυβέρνηση των ανδρείκελων που σχηματίστηκε, υπήρξε και άλλη μια κατηγορία ντόπιων καιροσκόπων, κερδοσκόπων που προσπάθησαν να αρπάξουν την ευκαιρία και να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 41-42 ξεσπάει ο μεγάλος λιμός. Οι νεκροί στους δρόμους γίνονται ένα συνηθισμένο φαινόμενο και, κάπου εκεί στο σημείο μηδέν της επιβίωσης, κάνουν έντονη την εμφάνιση τους οι μαυραγορίτες, τομάρια της αστικής τάξης. Εκμεταλλευόμενοι την πείνα και την εξαθλίωση, απέκτησαν τεράστιες περιουσίες αγοράζοντας κινητά αντικείμενα αξίας (κοσμήματα,χρυσαφικά….) ως και ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα…) στο 15%-25% της πραγματικής τους αξίας.

Σήμερα, διανύοντας την καπιταλιστική κρίση, μια ασθένεια και «σημείο μηδέν» του σάπιου συστήματος, οι ίδιοι επανεμφανίζονται – «νομιμοποιημένοι», πλέον, ως καταστήματα «αγοράς χρυσού» – για να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά την εξαθλίωση και την ελπίδα. Στην Ελλάδα αριθμούν πάνω από 3000 καταστήματα εκμετάλλευσης και, συγκεκριμένα, στην πόλη της Πρέβεζας 9 ως τώρα (!). Πρωταρχικό ρόλο παίζει το ίδιο το εμετικό κράτος με τις νέες διατάξεις περί «ανοίγματος» κλειστών επαγγελμάτων, ευνοώντας και νομιμοποιώντας την πρακτική αυτή της εκμετάλλευσης της απόγνωσης των πολιτών, αφού για την αδειοδότηση των μαυραγοριτών είναι υπεύθυνο το τοπικό αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με την διάταξη 1023/2/42. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα αυτά αγοράζουν στο 40% έως και 15% της πραγματικής αξίας των αντικειμένων. Έπειτα, με αντάλλαγμα χρηματικά μπόνους, τα στέλνουν σε χυτήρια κι αφού μετατραπούν σε ράβδους χρυσού, καταλήγουν μέσω offshore εταιριών σε πολυεθνικές της Γερμανίας και της Ιταλίας με τελικό προορισμό τα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας…

Ο καταναλωτισμός των εορτών δεν είναι βιοποριστική ανάγκη σου, ώστε να ξεπουληθείς στους νόμιμους ληστές! Ας στραφούμε στο δρόμο της αλληλοβοήθειας.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!

«ΛΗΣΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολίτης, το σύνηθες παράλογο, Πρέβεζα, ακούμε;, δημοκρατία πολιτών, καταγγελία, κοινωνία, νεολαία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s