«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!», το κείμενο-κάλεσμα των Ελευθεριακών Κύκλων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα

Για εμάς η εργασία είναι ένα μέσο ικανοποίησης βασικών αναγκών, η οποία θα έπρεπε να εκτελείται για το συλλογικό καλό και για τη δημιουργική απασχόληση του ατόμου. Παρόλα αυτά, στο υπάρχον σύστημα έχει μετατραπεί με εκβιαστικό τρόπο, σε μέσο για την επιβίωση. Διαχρονικά οι συνθήκες εργασίας ήταν δύσκολες για τους εργαζόμενους και, πλέον, με πρόσχημα την κρίση, νέα μέτρα δυσχεραίνουν ακόμα πε­ρισσότερο τη ζωή τους.

Στόχος των νέων μέτρων είναι η σκλαβοποίηση των εργαζομένων και η κοινωνική εξαθλίωση μέσω πε­ρικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση πενθημέρου και οκταώρου εργασίας, με αύξη­ση και των δύο σε εξαήμερο και δεκατετράωρο αντίστοιχα. Κατάργηση επιδόματος σε όλους τους υπόλοιπους, μείωση – έως κατάργηση – των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, με κέρδος για τους εργοδότες 1,2 δις ευρώ ανά έτος, όπως προβλέπεται. Και το πλέον εξοντωτικό, σύνταξη στα 67 με αύξηση των ενσήμων από 4.500 σε 6.000 ένσημα για την κατώτατη σύνταξη, αλλά και κατάργηση απο­ζημίωσης μετά την απόλυση.

Το σύστημα στερεί από τους νέους τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους, στοχεύοντας σε μια επίπλαστη κάλυψη αναγκών, αφαιρώντας, συγχρόνως, το δικαίωμα του καθενός στις βασικές από αυτές. Ένα ακόμη πείραμα του καπιταλιστικού μοντέλου, που ανεβάζει την ανεργία στα ύψη, στρέφοντας μεγάλο μέρος της κοινωνίας στον κοινωνικό ρατσισμό και κανιβαλισμό. Κάποιοι γοητεύονται από τα μο­δάτα συστημικά κινήματα που πλασάρονται ως “αντι-κόμματα που θα επιφέρουν τη βίαιη ανατροπή”, όχι επειδή είναι φασίστες ή νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά επειδή πιστεύουν – απλά – πως η χώρα θέλει κάποιον “ισχυρό ηγέτη” να μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Είναι γιατί τους μάθανε ότι μόνο αν είσαι νταής κερδίζεις. Είναι γιατί επιλέγουν την “εύκολη λύση” και θέλουν να φέρνουν τον κάθε φορά “αποδιοπομπαίο τράγο” στα μέτρα τους. Είναι γιατί – πολύ απλά – κανείς στο σχολείο ή στο σπίτι δεν είχε την ευκαιρία να τους μάθει τι θα πει ταξική συνείδηση.

Με αφορμή όλα τα υπόλοιπα, ας μην ξεχνάμε το σημαντικό όπλο των εργαζομένων μέχρι τώρα, το συνδι­καλισμό. Τα κεντρικά όργανα του οποίου (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ), καλούν σε προσχηματικούς αγώνες με στόχο την ελεγχόμενη εκτόνωση της συσσωρευμένης οργής. Απόρροια όλων αυτών, είναι η απαξίωση της έν­νοιας του συνδικαλισμού που με τη σειρά της οδηγεί στην αποχή από τις κινητοποιήσεις και την ανάθεση του αγώνα σε κομματικές γραφειοκρατικές κλίκες.

Απέναντι σε όλα αυτά, αντιτάσσουμε και προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, από τους χώρους εργασίας μέχρι τις γειτονιές και τα σχολεία, δηλαδή την ανάγκη να οργανωθούμε δημιουργώντας αντιιεραρχι­κές δομές διαχείρισης, να δημιουργήσουμε σωματεία οργανωμένα και διοικούμενα από τη βάση (τους εργαζόμενους), χωρίς καθοδήγηση από προέδρους σωματείων κομματικά στρατευμένους. Αυτοδιαχείρι­ση των μέσων παραγωγής με ίσους όρους, για όλους τους εργαζομένους προς αποφυγή κάθε τύπου εκ­μετάλλευσης. Ο παραγωγικός πλούτος να μοιράζεται ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Οργανωμένοι, ίσοι, χωρίς κομματικές πρακτικές «μαντριού», χωρίς αρχηγούς και προέδρους, όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διαφορές, ενωμένοι με ισχυρούς δεσμούς αλλη­λεγγύης ενάντια σε ένα σύστημα που σαν τέρας καταβροχθίζει ζωές ανενόχλητο.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΩΗ, ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!

Καμία διαπραγμάτευση με κανένα μνημόνιο, με καμία κυβέρνηση, με κάθε μορφή εξουσίας!

—————–

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
antiexousia.pr@gmail.com

 

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παραγωγή, πολίτης, πολιτική, ρατσισμός / εθνικισμός, συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Πρέβεζα, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, ακούμε;, αντιφασισμός, δημοκρατία πολιτών, εργασία και κοινωνία, κυβερνητικά "μέτρα", καταστολή, καταγγελία, κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες, νεολαία, οικονομία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s