Κείμενο για εργατικά θέματα που μοιράστηκε στην απεργιακή πορεία/κινητοποίηση στην πόλη της Πρέβεζας

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Για εμάς η εργασία είναι ένα μέσο ικανοποίησης βασικών αναγκών, η οποία θα έπρεπε να εκτελείται για το συλλογικό καλό και για τη δημιουργική απασχόληση του ατόμου. Παρ’όλα αυτά στο υπάρχον σύστημα έχει μετατραπεί σε εκβιαστικό μέσο για την επιβίωση. Διαχρονικά οι συνθήκες εργασίας ήταν δύσκολες για τον εργαζόμενο και πλέον με πρόσχημα την κρίση νέα μέτρα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.

Στόχος των νέων μέτρων είναι η σκλαβοποίηση των εργαζομένων και η κοινωνική εξαθλίωση διαμέσω περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση πενθημέρου και οκταώρου εργασίας, με αύξηση και των δύο σε εξαήμερο και δεκατριάωρο αντοίστιχα. Κατάργηση επιδόματος σε όλους τους υπόλοιπους, μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία με κέρδος για τους εργοδότες 1,2 δις ευρώ ανά έτος, όπως προβλέπεται. Και το πλέον εξοντωτικό, σύνταξη στα 67 με αύξηση των ενσήμων από 4.500 σε 6.000 ένσημα για την κατώτατη σύνταξη καθώς και κατάργηση αποζημίωσης μετά την απόλυση.

Με αφορμή όλα τα υπόλοιπα ας μην ξεχνάμε το σημαντικό όπλο των εργαζομένων μέχρι τώρα, το συνδικαλισμό. Τα κεντρικά όργανα του οποίου (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ), καλούν σε προσχηματικούς αγώνες με στόχο την ελεγχόμενη εκτόνωση της συσσωρευμένης οργής τους.

Απόρροια όλων αυτών, είναι η απαξίωση της έννοιας του συνδικαλισμού που με τη σειρά της οδηγεί στην αποχή από τις κινητοποιήσεις και ανάθεση του αγώνα σε κομματικές γραφειοκρατικές κλίκες.

Απέναντι σε όλα αυτά, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση από τους χώρους εργασίας μέχρι και τις γειτονιές, δηλαδή να οργανωθούμε δημιουργώντας αντιιεραρχικές δομές διαχείρισης, να δημιουργήσουμε σωματεία οργανωμένα και διοικούμενα από τη βάση (τους εργαζόμενους), χωρίς καθοδήγηση από προέδρους σωματείων κομματικά στρατευμένους. Αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής με ίσους όρους, για όλους τους εργαζομένους προς αποφυγή κάθε τύπου εκμετάλλευσης. Ο παραγωγικός πλούτος να μοιράζεται ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.Οργανωμένοι, ίσοι, χωρίς κομματικές πρακτικές »μαντριού», χωρίς αρχηγούς και προέδρους όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές διαφορές, ενωμένοι με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης ενάντια σε ένα σύστημα που σαν τέρας καταβροχθίζει τις ζωές μας ανενόχλητο.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΩΗ, ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
antiexousia.pr@gmail.com

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολίτης, συνδικαλισμός, Πρέβεζα, ακούμε;, εργασία και κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s