Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την HELIOSRES: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συνάδελφου Δημήτρη Χαραλαμπάκη, μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, από την εταιρεία HELIOSRES και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της ως παράνομης και καταχρηστικής.

Η διοίκηση της HELIOSRES ύστερα από συνάντηση που συγκάλεσε με τους εργαζομένους, ανακοίνωσε αποφάσεις για μειώσειςμισθών 10-20%, ενώ ζητήθηκε από μερίδα εργαζομένων να υπογράψουν την παραίτησή τους από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας(ΙΚΑ) και να συνεχίσουν να εργάζονται επισφαλώς με μπλοκάκι (αυτασφάλιση – ΟΑΕΕ). Σε συνάντηση των εργαζομένων πουπραγματοποιήθηκε τέθηκε ανοιχτά η συνεννόηση με το σωματείο και η συλλογική απάντηση στην επίθεση στους μισθούς και τιςσυμβάσεις από την εργοδοσία.

Για το ζήτημα των μειώσεων και των συλλογικών συμβάσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/9 επίσκεψη εκπροσώπων του ΣΜΤστους εργαζόμενους της εν λόγω εταιρείας. Αμέσως μετά την επίσκεψη στην HELIOSRES, η εργοδοσία κάλεσε τον συνάδελφο Δημήτρη Χαραλαμπάκη και του ανακοίνωσε την απόλυσή του, αν και βρίσκονταν ακόμα σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μαζί τoυ και είχε δοθεί περιθώριο κάποιων ημερών ακόμα. Το σωματείο απάντησε δυναμικά την επόμενη της απόλυσης του συναδέλφου και ήρθεσε συνάντηση με τη διοίκηση με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την υπεράσπιση όλων των εργαζόμενωνστη HELIOSRES που πιέζονταν να υπογράψουν εξευτελιστικά τη χειροτέρευση των όρων εργασίας τους και των αμοιβών τους.

Την Παρασκευή 7/9 η διοίκηση ανακοινώνει στο συνάδελφο ότι ανακαλείται η απόλυσή του και τον καλεί να προσέλθει τη Δευτέρα στηνεργασία του κανονικά.

Παρ’ όλα αυτά, την Τρίτη 11/9 η εργοδοσία θυροκολλεί στην κατοικία του Δημήτρη Χαραλαμπάκη την καταγγελία της σύμβασής του και τον ενημερώνει προφορικά για την απόλυσή του ενώ βρισκόταν στην εργασία του. Την προηγούμενη του ζητούσαν να υπογράψει πενθήμερο/οκτάωρο με μισθό 650 ευρώ, κάτι που δεν δέχθηκε.

Ο εμπαιγμός είναι φανερός, η εκδικητική φύση της απόλυσης για συνδικαλιστική δράση επίσης. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σε νέα δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 12/9 γνωστοποίησε στην εργοδοσία την φύση του πολέμου που θαακολουθήσει. Την Τρίτη 18/09 το σωματείο προχώρησε σε νέα κινητοποίηση και θα συνεχίσει μέχρι την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ), Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, http://www.somt.gr, τηλ. Επικοινωνίας 6936760879, 6977806266

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, αλληλεγγύη, εργασία και κοινωνία, εργασιακά, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s