«ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ», ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Oι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με τη βοήθεια του ΔΝΤ και της Ε.Ε. προχωρούν μεθοδικά στην πλήρη απαξίωση της εργασίας, έχοντας δημιουργήσει μέσα σε δύο χρόνια μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και εν τέλει το νέο τύπο εργαζόμενου. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, λιτότητα, χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και νόμιμη ληστεία των ταμείων, υποβάθμιση της παιδείας, αυτοκτονίες. Και όλα αυτά για να αυγατίσουν οι εργοδότες τα κέρδη τους, για να μπορέσει ο δημόσιος πλούτος (ό,τι έχει απομείνει δηλαδή από αυτόν) να περάσει στα χέρια λίγων δεκάδων ανθρώπων.

Στον κλάδο μας το τραπεζικό καρτέλ οργιάζει, με τελευταία περίπτωση την Αγροτική, την οποία μέσα σε ένα βράδυ ο «κύριος» Προβόπουλος χάρισε -με τη σύμπραξη φυσικά των κυβερνήσεων και την ανοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας- στον φίλο του «κύριο» Σάλλα.

Ύστερα απο δύο εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους της Αγροτικής σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιήσεις από τα κάτω γιατί ο σύλλογός τους ηταν απασχολημένος με τις διαπραγματεύσεις που έκανε ή δεν έκανε με τη διοίκηση της Πειραιώς, η ιστορία έληξε με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που αποφάσισε το πάγωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Επίσης, στην Εθνική, ενώ η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να μη δεχθεί τη μείωση των μισθών, ο σύλλογος από μόνος του πήγε σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση και «κατάφερε» φυσικά μειώσεις σε ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο. Έφθασε η ώρα που όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη της συνείδησής μας μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Ας σπάσουμε την ησυχία που θέλουν να επιβάλλουν σαν να μη συμβαίνει ή δεν πρόκειται να συμβεί κάτι.

Την ώρα που αποφασίζουν για τις ζωές μας άλλοι, δεν γίνεται εμείς να καθόμαστε και απλά να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος, μήπως και γλιτώσουμε,
Το θέμα δεν είναι μόνο η σωτηρία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το θέμα είναι να μπλοκάρουμε συνολικά την λυσσασμένη αντεργατική επίθεση κεφαλαίου – κράτους – κυβέρνησης, υψώνοντας με πυγμή ταξικά τείχη. Γιατί ακόμη κι αν σωθεί το Τ.Τ. δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κοινωνία την επόμενη μέρα.

  • Να δημιουργήσουμε συνελεύσεις σε κάθε κατάστημα και υπηρεσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
  • Να συστήσουμε επιτροπές αγώνα που θα είναι υπεύθυνες για την ενημέρωση των συναδέλφων.
  • Να έρθουμε σε επαφή με άλλους συναδέλφους μας απο άλλες τράπεζες (Αγροτική, Εθνική κ.λπ.) και τα ΕΛΤΑ, ώστε να παλέψουμε μαζί τα κοινά θέματα και προβλήματα.
  • Να αποφασίσουμε ενίσχυση του απεργιακού ταμείου εν όψει των αγώνων που θα δώσουμε.
  • Η Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου να μην έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, αλλά να είναι μια προετοιμασία για τις μάχες που έρχονται.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παραγωγή, συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, ακούμε;, εργασία και κοινωνία, εργασιακά, κυβερνητικά "μέτρα", καταγγελία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες, οικονομία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s