Α.Π. Ροσινάντε: «Για τις πρόσφατες εξελίξεις της «δημοκρατίας» τους», από τις 16 Νοεμβρίου 2011

παραπέμπουμε σήμερα, όχι άκαιρα, σε παλαιότερο κείμενο-ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα πλαίσια της «τω όντι παρούσας-απούσας», αλλά καταπιέζουσας και καταστέλλουσας «Αστικής Δημοκρατίας» και των προοπτικών των εργατών

…Αν το Κεφάλαιο επιστρατεύει σήμερα ξανά τον φασισμό είναι γιατί αδυνατεί να επιβάλει διαφορετικά αυτή την πολιτική που γεννά την οργή και το μίσος στον λαό και τους εργαζόμενους. Το ότι κατορθώνει να τον επιστρατεύσει ωστόσο, δείχνει ότι η οργή και το μίσος δεν είναι ακόμα κατάλληλα οργανωμένα προκειμένου να αποτρέπουν τα οικονομικά και πολιτικά πραξικοπήματα του Κράτους και του Κεφαλαίου και να επιβάλουν τα εργατικά συμφέροντα.

Εδώ και δυόμισι [τρία, πλέον…] χρόνια η εργατική οργή προδίδεται σκληρά, από τις ξεπουλημένες ηγεσίες του κρατικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, από την αμηχανία και την απάθεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και από τους πολιτικούς σχεδιασμούς που προσπαθούν να υποτάξουν τις ταξικές κινητοποιήσεις για λογαριασμό τους…

…Σήμερα η απάντηση του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η οργάνωσή του απέναντι στην οικονομική και πολιτική δικτατορία, με νικηφόρο όπλο την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Με γνώμονα το είδος της επίθεσης και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, αυτή η απεργία πρέπει να είναι διαρκής, με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και να σαρώσει τις σημερινές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, παλεύουμε για τον ταξικό εργατικό συντονισμό που θα οργανώσει από τα κάτω τον οικονομικό πόλεμο από τη σκοπιά των δικών μας συμφερόντων. Σε αυτούς που οργανώνουν τον φόβο, ας απαντήσουμε με την οργάνωση της οργής μας.

  • ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση →

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολίτης, πολιτική, συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, το σύνηθες παράλογο, ακούμε;, επικαιρότητα, εργασία και κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s