Ανακοίνωση της Κλαδικής Εκπαίδευσης της ΑΠ Ροσινάντε: Να «κουρέψουμε» το κεφάλι αυτών που κουρεύουν την 3οβάθμια εκπαίδευση!

Ανακοίνωση της Κλαδικής Εκπαίδευσης της ΑΠ Ροσινάντε για το κούρεμα των αποθεματικών

Πριν από λίγες μέρες το κούρεμα των αποθεματικών των δημόσιων πανεπιστήμιων και ΤΕΙ έσκασε σαν βόμβα. Η κυβέρνηση δύο μόνο ημέρες πριν την λήξη των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα, είχε «επενδύσει» τα αποθεματικά των ιδρυμάτων σε ομόλογα. Γιατί όμως υπουργείο Οικονομικών και Παιδείας έκαναν κάτι που σε πρώτη ανάγνωση δεν συμφέρει ούτε τα στενά οικονομικά συμφέροντα του Κράτους; Γιατί να επενδύσουν σε κάτι που ήξεραν ότι την επόμενη ημέρα θα έχανε το μισό της αξίας του;

Η ενέργεια αυτή αποκαλύπτει και στους πλέον δύσπιστους πως στόχος της πρόσφατης αναδιάρθρωσης στα πανεπιστήμια δεν ήταν ούτε τα «φαινόμενα ανομίας» ούτε η κακοδιαχείριση των ιδρυμάτων αλλά η διάλυση. Ο κοινός παρανομαστής που συνδέει την ενοποίηση των ταμείων, το κούρεμα των αποθεματικών τους (μέσω του PSI αλλά και παλαιότερα μέσω της επένδυσης σε δομημένα ομόλογα) και το σημερινό κούρεμα των αποθεματικών στα πανεπιστήμια είναι ο καθολικός έλεγχος πάνω σε όλες τις κοινωνικές υποδομές. Η ανάκτηση από το Κράτος του συνολικού διοικητικού και οικονομικού ελέγχου των κοινωνικών υποδομών φαντάζει σήμερα η απαραίτητη προϋπόθεση για την παράδοσή τους στο φυσικό του σύμμαχο, το κεφάλαιο.

Η σύνδεση της χρηματοδότησης με την εφαρμογή του νέου νόμου, ο ωμός εκβιασμός της κυβέρνησης απέναντι στα ιδρύματα, δεν είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή του σχεδίου για το «άνοιγμα» στην αγορά. Όταν τα πανεπιστήμια αντιστάθηκαν, η κυβέρνηση από εκβιαστής μετατράπηκε σε κοινό απατεώνα. Το χάρισμα εκατομμυρίων ευρώ από τον πλούτο της εργατικής τάξης στο διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο είναι αποκαλυπτικό.

Ο στόχος τους για τη διάλυση κάθε ελεύθερου, δημόσιου και κοινωνικού θεσμού έχει γίνει σαφής. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική η αντίσταση είναι μονόδρομος.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in αδιόριστοι εκπαιδευτικοί / φοιτητές, ακούμε;, εκπαιδευτικό σύστημα, ελληνικό εκπαιδευτικο σύστημα, κυβερνητικά "μέτρα", καταγγελία, νεολαία, νομοθεσία, οι φοιτητές μιλούν and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s