Οι «τσάμπα μάγκες» των χαρατσιών και των απειλών

Τα «χαράτσια» και οι απειλές που εκτοξεύονται – και κατασιγάζουν πάθη και αγωνιστικές διαθέσεις σε κάποιους χώρους και κάποιους συμπολίτες μας – είναι «τσάμπα μαγκιές» των «κυβερνώντων» και πρέπει ν’ απαντούνται ως τέτοιες και να συνεπιφέρουν και αντίστοιχες αποδόσεις ευθύνης.

Ήδη, από τον Νοέμβριο, ο γερμανός επίτροπος ενέργειας, κ. Günther Oettinger, επικαλούμενος την “ενωσιακή” νομοθεσία, μεταξύ άλλων την Οδηγία 2009/72/ΕΚ και τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8 ) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3), σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκου Χουντή, είχε τονίσει:

«Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών – μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η Οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Καταληκτικά, ο κ. Oettinger είχε επισημάνει ότι τα παραπάνω ισχύουν πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές:

«Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η Οδηγία υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».

Δείτε το σχετικό άρθρο στην ΑΥΓΗ →

Advertisements

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in ακούμε;, κυβερνητικά "μέτρα", καταγγελία, κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες, νομοθεσία, οικονομία, media and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s