Πρωτοβουλία για συνελεύσεις μάχης στην εκπαίδευση: ΚΑΛΕΣΜΑ

Απεργία σημαίνει επίθεση. Σημαίνει χτύπημα εκεί που η εργοδοσία και το κράτος πονάνε. Μπλοκαρίσματα, σαμποτάζ, καταλήψεις, με σκοπό την οικονομική και παραγωγική τους εξασθένιση. Όμως το κράτος δεν έχει κανένα κόστος από τις απεργίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Όσοι απεργούμε χάνουμε ημερομίσθια και αιμορραγούμε οικονομικά ενώ τα σχολεία τις ημέρες της απεργίας… λειτουργούν!

Είναι καιρός πλέον να επαναανακαλύψουμε τις απεργίες με όρους μάχης. Είναι καιρός να βάλουμε σε εφαρμογή πρακτικές που ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός έχει χώσει στο λάκκο της ιστορικής λήθης.

Είναι αναγκαίο να σταματήσουμε πια τη ρουτινιέρικη αδιέξοδη πρακτική μας!

Απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διορισμένους, αδιόριστους και συνταξιούχους ώστε μαζί με εργαζόμενους, ανέργους, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, γονείς, μαθητές, φοιτητές να οργανώσουμε απεργίες μάχης.

  • Οργανώνουμε συνελεύσεις μάχης κοινές πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες με απεργιακές φρουρές και κλειστά σχολεία. Σε όποια σχολεία υπάρχει κατάληψη, ανοιχτή σύνταξη με τους μαθητές. Βασικό αίτημα να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο και ρητή αναφορά επιστροφής όλων των κομμένων μισθών από το Φλεβάρη του ’10 μέχρι σήμερα, καμία νέα περικοπή.
  • Φτιάχνουμε απεργιακές επιτροπές εργαζομένων, συνταξιούχων, αδιόριστων εκπαιδευτικών και αλληλέγγυων. Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις επιτροπές. Μετά τη νέα απίστευτη λεηλασία των συντάξεων η παρουσία συνταξιούχων στις απεργιακές επιτροπές αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.
  • Οι απεργιακές επιτροπές κλείνουν τις εισόδους των σχολείων τις ημέρες των απεργιών.
  • Στηρίζουμε τις απεργιακές επιτροπές που κάνουν τον αποκλεισμό των σχολείων.
  • Συμμετέχουμε σε τοπικές συνοικιακές και κεντρικές πορείες-διαδηλώσεις.
  • Δεν δηλώνουμε «απεργοί»- Δεν αφήνουμε περιθώριο σε κανένα να περικόψει το μισθό μας. Δεν μετράμε ποσοστά της απεργίας.
  • Προπαγανδίζουμε, οργανώνουμε, συμμετέχουμε σε μορφές πάλης που έχουν κόστος για το κράτος.

Καλούμε σε συνέλευση για τη διάδοση, επεξεργασία και υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 7μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου)

Πρωτοβουλία για συνελεύσεις μάχης στην εκπαίδευση

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ελληνικό εκπαιδευτικο σύστημα, κυβερνητικά "μέτρα", κόσμος, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s