ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι εκπαιδευτικοί είναι «ριγμένοι» μισθολογικά + Πάμε, πάντως, σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων + ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ!

… όπως μαθαίνουμε σιγά – σιγά, οι κοινότητές μας, όταν συνειδητοποιούν ότι «οι μόνοι αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν δίνονται», μπορούν να ταρακουνάνε τη διοίκηση… Όμως, όπως μας προειδοποιεί ευθαρσώς και η Υφυπουργός ΠΔΒΜ & Θ, «δεν τελειώσαμε ακόμα, μόλις αρχίσαμε»!

ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Οι εκπαιδευτικοί είναι «ριγμένοι» μισθολογικά-Πάμε σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων-ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

«Οι εκπαιδευτικοί είναι η περιουσία της εκπαίδευσης, το κεφάλαιο της εκπαίδευσης και θα πρέπει, ως χώρα, να δούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας τη δίκαιη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, ενόψει του ενιαίου μισθολογίου, γιατί είναι ‘ριγμένοι‘», είπε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. και σημείωσε:

«Είναι ριγμένοι διαχρονικά -το ξέρουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι- έναντι προνομιούχων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή δεν μιλώ μόνο με την ιδιότητα της Υφυπουργού Παιδείας, αλλά εκφράζω και προσωπική άποψη, ως πολιτικός και ως Βουλευτής. Άρα, να μην κλαίμε για χαμένες οργανικές θέσεις, αλλά να κλαίμε, γιατί δεν αξιοποιούμε σωστά το εκπαιδευτικό μας δυναμικό».

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

«Ο στόχος είναι και την επόμενη χρονιά, αν είναι δυνατόν, να πάμε σε νέο κύκλο συνενώσεων και να έχουμε εξαθέσια δημοτικά σχολεία, δημοτικά σχολεία όπου κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της και όχι ένας δάσκαλος να διδάσκει τρεις και τέσσερις τάξεις ταυτόχρονα» ανακοίνωσε στη Βουλή η κ. Χριστοφιλοπούλου .

Αναφερόμενη στις επικείμενες τροποποιήσεις που θα γίνουν στις ήδη συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει η υπογραφείσα απόφαση ο υφ. Παιδείας είπε: «Οι διορθώσεις είναι θέμα ημερών να καταλήξουμε. Θα βγουν πολύ σύντομα. Δεν θα είναι πολλές, αλλά θα είναι στοχευμένες. Θα είναι σε περιπτώσεις, όπως το θέμα των υποδομών που ήταν μείζον. Για το θέμα –το είπατε και το λάβαμε αρχικά υπ’ όψιν- της επικινδυνότητας των δρόμων και των κλιματικών συνθηκών υπήρχαν και υπάρχουν συζητήσεις για βελτιώσεις και για αλλαγές, τις οποίες θα δείτε τις επόμενες μέρες και κάποιες από τις οποίες μπορώ να πω».

Η υφ. Παιδείας άφησε «αιχμές» κατά Διευθυντών Εκπαίδευσης λέγοντας: «Και εγώ δεν θα πω ότι παντού όλα έγιναν καλά από τους διευθυντές εκπαίδευσης, αλλά –ξέρετε- αξιολογούνται. Σε ορισμένους νομούς οι διευθυντές εκπαίδευσης έκαναν πολύ σκληρή δουλειά, σε άλλους δεν ασχολήθηκαν ή σε άλλους ασχολήθηκαν με τον λάθος τρόπο. Όλοι αξιολογούνται. Πρέπει, όμως, να σας καταθέσω -πήρα μία από τις 13 περιφέρειες- και την έκθεση της περιφερειακής διευθύντριας Ηπείρου για τις διαδικασίες διαλόγου συνενώσεων μέχρι την πρώτη φάση, που ήταν ο Μάρτιος. Εκεί να δείτε πόσα γράφει η κυρία Νόκα, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου, για όσα έζησε και όσα έπραξε στο διάλογο».

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: υπενθυμίζεται ότι η κα Νόκα είχε, όπως, άλλωστε, πολλές φορές ειπώθηκε στις συνελεύσεις μας, σε συναντήσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας, «δει με άλλο μάτι» τις συγχωνεύσεις στην Πρέβεζα μετά τις επανηλειμμένες οχλήσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Δημοτικών Συμβουλίων του (πρώην) Νομού Πρέβεζας]

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παιδεία, πολίτης, συνδικαλιστικά, το σύνηθες παράλογο, Ήπειρος, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πρέβεζα, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, επικαιρότητα, ελληνικό εκπαιδευτικο σύστημα, κυβερνητικά "μέτρα", κοινωνία, κοινωνικοί/εργατικοί αγώνες and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι εκπαιδευτικοί είναι «ριγμένοι» μισθολογικά + Πάμε, πάντως, σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων + ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ!

  1. Παράθεμα: ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι εκπαιδευτικοί είναι «ριγμένοι» μισθολογικά + Πάμε, πάντως, σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων + ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ! | Γονείς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s