Τη νέα σχολική χρονιά η Α΄ τάξη Λυκείου θα έχει καινούργια σχολικά βιβλία; Ούτε το ΥΠΔΒΜΘ δεν μπορεί ν’ απαντήσει! Αξιολογήστε τους!

δημοσίευση του
Α. Κουτρουμπέλη
στο edu4u.gr

Η πρόθεση του ΥΠΔΒΜ & Θ φαίνεται πως είναι να αλλάξουν αρκετά βιβλία, αλλά χωρίς να χρειαστεί να συγγραφούν καινούρια (!).

Αυτό που συζητάνε από όσο γνωρίζουμε, είναι να γίνει μια συρραφή παλαιοτέρων βιβλιών (της ίδιας ή μεγαλυτέρων τάξεων), προκειμένου να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στην περίπτωση του βιβλίου της Φυσικής της Α΄Λυκείου, στο οποίο θέλουν να επικολλήσουν ύλη από το βιβλίο της Β’ Λυκείου, δημιουργήθηκε εμπλοκή με τα ονόματα των συγγραφέων (!).

Μάλιστα, το πρόβλημα με τα ονόματα, ήταν το μοναδικό για το οποίο ερωτήθηκε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί για τη λύση του δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την όλη διαδικασία αλλά και με την αλλαγή στην ύλη της Φυσικής της Α’ Λυκείου.

Αντίστοιχα, το βιβλίο Βιολογίας που προορίζεται για την Α’ τάξη του Νέου Λυκείου, διδασκόταν στη θετική κατεύθυνση της Β’ Λυκείου, το 1998 κ.λ.π….

Επειδή, όμως, το πολιτικό τοπίο είναι προς το παρόν αρκετά αβέβαιο, περιττό να αναφέρουμε πως μετά από έναν πιθανό ανασχηματισμό, πολύ δε περισσότερο μετά από εθνικές εκλογές, το «Νέο Σχολείο» μπορεί και να μέινει στα … αζήτητα!

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παιδεία, περί Παιδείας, το σύνηθες παράλογο, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, εκπαιδευτικό σύστημα, ελληνικό εκπαιδευτικο σύστημα, κυβερνητικά "μέτρα" and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s