Καταγγελία Ροσινάντε για κρατική και παρακρατική βία

Η τρομοκρατία Κράτους- Κεφαλαίου δεν θα περάσει!

Στην απεργιακή πορεία της 11ης του Μάη, το ΠΑΣΟΚικό κράτος έδειξε τα δόντια του. Έτσι, με πλήρη επίγνωση και ευθύνη των υψηλότερων κλιμάκιων της κυβέρνησης, έγινε μια βάναυση επίθεση στους εργαζόμενους που επέλεξαν να αψηφήσουν την κυβερνητική γραμμή και να διαδηλώσουν με μοναδικό σκοπό ένα: να μας δείξουν ότι όταν αν αποφασίσουμε να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, θα μας απαντήσουν με βία! Το ότι το Κράτος δεν έχει άλλο βέλος στην φαρέτρα του είναι γνωστό. Ο λαός και η εργατική τάξη της Ελλάδας έχουν απορρίψει την πολιτική που μας έφερε σε αυτό το σημείο, την πολιτική που μας κάνει ζητιάνους, μας εξαθλιώνει, μας εκμεταλλεύεται, μας εξευτελίζει.

Έτσι, η χθεσινή βία που φανερώθηκε στο γκλόμπ του ΜΑΤα, δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με την βία που ασκείται καθημερινά σε όλους μας, με την εξαθλίωση και την φτώχεια που μας επιβάλλουν. Αντιθέτως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Το Κράτος, βέβαια, έχει εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό (όπως ήταν αναμενόμενο, άλλωστε, σε καιρούς κρίσης) και τους παρακρατικούς μηχανισμούς του. Έτσι, μια στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους παρακρατικούς νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μετά την συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ στο δημαρχείο της Αθήνας, εκτελούν τώρα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, και χρέη τραμπούκων ενάντια σε κοινωνικά εγχειρήματα. Επειδή, όμως, κάποιοι δεν έχουμε ξεχάσει την Ιστορία, γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι «αγανακτισμένοι πολίτες» κάποτε ακόνιζαν τα μαχαίρια τους στο πλευρό των ΜΑΤ ενάντια στις εργατικές κινητοποιήσεις. Γίνεται, λοιπόν, ευκόλως κατανοητό σε όλους μας ότι όπου υπάρχει κοινωνική και εργατική διεκδίκηση, κάποιοι μηχανισμοί – κρατικοί ή παρακρατικοί – είναι εκεί να την σταματήσουν με τη βία.

Δεν μας φοβίζουν!

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του. Ενάντια στις πολιτικές που επιβάλουν Κράτος και Κεφάλαιο. Ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας. Ενάντια σε όσους μας θεωρούν απλούς αριθμούς στις στατιστικές τους. Ενάντια σε όσους θέλουν να εγκαθιδρύσουν το βασίλειο του φόβου στην καθημερινότητα μας και θέλουν να επιβληθούν με τον τραμπουκισμό τους.   Καμμία ανοχή στα εγκλήματα του Κράτους και του φασιστικού παρακράτους!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολίτης, ρατσισμός / εθνικισμός, συνδικαλισμός, Κόσμος, ακούμε;, αντιφασισμός, επικαιρότητα, εργασία και κοινωνία, κυβερνητικά "μέτρα", κόσμος, καταστολή, κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s