Μας κήρυξαν τον πόλεμο. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να εκδώσουμε τώρα την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ!

Δημοσιευμένο στις 26/11/2010, από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τρίμη

_____________

Μας κήρυξαν τον πόλεμο τα αφεντικά. Θέλουν μέσα από την συστηματική καταστροφή (δόγμα του ΣΟΚ) της εργασίας, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων – καταστροφή που προκαλούν και καθοδηγούν με την πλύση εγκεφάλου του λαού – να βγουν ξανά ισχυροί οι βαρόνοι των δικών τους Μέσων Ενημέρωσης. Θα τους αφήσουμε;

Χρειάζεται τόλμη, ενότητα και σχέδιο μαζί με τις δημιουργικές και δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας.  Οχι για να “διασωθούν” οι γνωστοί βαρόνοι και τα ”στρατευμένα” στην πολιτική και οικονομική εξουσία “προϊόντα τους”.

Πρέπει τώρα να πάμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το κεφάλι ψηλά, σε συνεργασία με τους ζωντανούς συναδέλφους μας, τους νέους (που οφείλουμε, χωρίς γραφειοκρατικές προφάσεις, να εγγράψουμε αμέσως στα σωματεία μας). Να πορευτούμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας. Όχι υποταγμένοι στη μοίρα του Μνημονίου, φοβισμένοι, άκλαυτοι, μικρόψυχοι και ντροπιασμένοι.

Να επιχειρήσουμε τη σύγκρουση με τον παλιό κόσμο και τις πλούσιες τάξεις που “τα φάγανε μεταξύ τους” και να δημιουργήσουμε αυτοδιαχειριστικά, συνεταιριστικά παραγωγικά πειράματα ελπίδας, παντού. Γιατί η ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία των εργαζομένων, τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες, τα πανεπιστήμια, οι επιστημονικοί σύλλογοι κ.ο.κ, να μην βγουν μπροστά; Continue reading →

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παραγωγή, πολιτική, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, το σύνηθες παράλογο, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, αλληλεγγύη, επικαιρότητα, εργασιακά, κοινωνία and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s