Μετά τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Νοέμβριος 2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

H Κίνηση Καθηγητών Πρέβεζας βγήκε εκλογικά ενισχυμένη από τις εκλογές για τους Αιρετούς Εκπροσώπους των Καθηγητών στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Πρέβεζας – εκλέγοντας, μετά από καιρό, έναν από τους δύο Αιρετούς στο Νομό –  αλλά αυτό αποτελεί για εμάς, απλώς, παρότρυνση για να συνεχίσουμε, κι όχι κάποιου είδους «επιτυχία», αφού:

  • παραμένει και επιτείνεται, με δεδομένη και την οικονομική και πολιτική κατάσταση, που χειροτερεύει, το αίτημα για την ενίσχυση και ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, και ειδικά του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος, με συνεχή έλεγχο και παρέμβαση στα πεπραγμένα της διοίκησης, υπέρ των  χειμαζόμενων και δοκιμαζόμενων εκπαιδευτικών, χωρίς υστερο­βουλίες και «χατίρια», που αδικούν, ευτελίζουν και χτυπούν πισώπλατα τους αγώνες και τους συναδέλφους μας, αλλά με επίταση στην υποστήριξη και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους και στη διαμόρφωση επαρκώς ικανοποιητικού εργασιακού και, κυρίως, διδακτικού/δημιουργικού περιβάλλοντος στα σχολεία,
  • μένει ακόμη να πραγματωθεί και ν’ αποδώσει καρπούς η συνεχής ενημέρωση της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ, αλλά και των συνελεύσεών μας, και η προώθηση στα Υπηρεσιακά Συμβού­λια των θέσεων και προτάσεών τους,
  • πρέπει ν’ αγωνιστούμε για πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ενώ – βεβαίως – η παρουσία και συνεργασία του εκλεγμένου Αιρετού μας Εκπροσώπου με τη Γενική Συνέλευση και το ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι αυτονόητες κι επιβεβλημένες, ώστε να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και τη, συνακόλουθη, ανάληψη προσωπικής ευθύνης και δράσης των συναδέλφων μας στους αγώνες που έρχονται και – για εμάς τους Δάσκαλους – δεν μπορεί παρά να είναι καθημερινοί!

Η δράση μας δεν μπορεί να έχει, πια, άλλη στόχευση από το δυνάμωμα του αυτόνομου, μαχητικού, ριζοσπαστικού και μαζι­κού εκπαιδευτικού κινήματος, από την αλληλεγγύη των εργαζομένων κάθε βαθμίδας και με όποια σχέση εργασίας στην εκπαίδευση, που θα εκφράζεται και μέσα στα όργανα και θα προβάλλει και διεκδικεί, με ένταση και διάρκεια, την επίλυση των μεγάλων προβλη­μάτων της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, αλλά και θα παρεμβαίνει, δυναμικά και αλληλέγγυα, στις κοινωνικές δράσεις που είναι αναγκαίες, επιβάλλονται από τις δυσμενείς συνθήκες και την επίθεση που δέχεται το κίνημα της εργασίας, και πρέπει να καταστούν κοινωνικές και όχι στενά συνδικαλιστικές/συντεχνιακές. Με τον συντονισμένο κοινό αγώνα μας με τα συνδικάτα σε όλη την Ευ­ρώπη, μπορούμε να γίνουμε εμπόδια στη νέα κοινωνική βαρβαρότητα!

Στα διοικη­τικά όργανα δεν μπορούμε να είμαστε στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής και των διοικούντων ενάντια στις βουλήσεις και τα δικαιώματα των συναδέλφων! Για τούτο, συμμετοχικά, δυναμώνουμε και στηρίζουμε την παρέμβασή μας, μέσω της διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσής μας!

Όλα τα προηγούμενα αποτελούν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ, και με τις οποίες καλέσαμε σε υπερψήφιση των υποψηφίων της Κίνησης Καθηγητών Πρέβεζας, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, και, συνεπώς, το πρόγραμμα της δράσης μας από εδώ και πέρα, με βάση το οποίο σας παροτρύνουμε, συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

  • να ασκείτε συνεχή έλεγχο,
  • να παρεμβαίνετε και προτείνετε στις, ούτως ή άλλως, ανοικτές συνελεύσεις της Κίνησης, και
  • να διαμορφώνετε και πραγματώνετε προτάσεις και δράσεις στην κάθε ημέρα της εργασίας μας, στα σχολεία και στην κοινότητα!

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. Πρέβεζας

About Κίνηση Καθηγητών Πρέβεζας

Κίνηση Καθηγητών για μια αριστερή ενωτική παρέμβαση στην Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας
This entry was posted in συνδικάτο, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, Πρέβεζα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s