Δ.Ο.Λ.: Απολύσεις, με τους μπράβους σε ετοιμότητα…

μεταδίδει η Jaquou Utopie 

Η σφαγή των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη συνεχίζεται. Μέχρι αυτή τη στιγμή (12 Νοεμβρίου), η διεύθυνση της εταιρείας έχει ανακοινώσει την απόλυση 20 εργαζομένων, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 απολύσεις συνολικά.

Οι εργαζόμενοι του οργανισμού συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα για να αποφασίσουν την στάση τους απέναντι στην εργοδοσία.
Την παράσταση στο συγκρότημα όμως έκλεψαν οι μπράβοι που καλέστηκαν από την εργοδοσία μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης για να επαναφέρουν στην τάξη τους εργαζόμενους και εμφανίστηκαν προς συμμόρφωσή τους. Οι “κύριοι” αυτοί, ένοπλοι κάναν την εμφάνισή τους σε όροφο του συγκροτήματος και απαίτησαν από συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων να φύγει από το κτήριο. Μετά την αποχώρησή τους μπορεί ο ΔΟΛ να υπερηφανεύεται για τον σεβασμό των αρχών της αστικής δημοκρατίας, αξία  που διαπνέει τόσο τα έντυπα όσο κυρίως τις εργασιακές σχέσεις στο συγκρότημα…

Από τη συνέλευση έχει αποφασιστεί στάση εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων Δευτέρα & Τρίτη, εν αναμονή της απόφασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη. Την Τρίτη παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσουν απο την Ενωση να σταθεί στο πλάι τους σε αυτήν την νέα αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την Τετάρτη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων «Δούρειος Ίππος», τα γεγονότα συνέβησαν ως εξής: Continue reading →

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικαλισμός, το σύνηθες παράλογο, αλληλεγγύη and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s