Δυναμική διαδήλωση στο Δουβλίνο για την παιδεία και η αστυνομική καταστολή

του/της inflammatory από τους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα«

Φοιτητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010, για τις περικοπές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αύξηση των διδάκτρων από €1500 σε €3000, εν όψει του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη της τελευταίας γενιάς και διοργανώθηκε από την Ένωση Φοιτητών της Ιρλανδίας (USI). Διακόσια λεωφορεία που μετέφεραν φοιτητές από άλλες πανεπιστημιουπόλεις της χώρας στο Δουβλίνο, έκαναν το συνολικό αριθμός διαδηλωτών να φτάσει τους 40.000. Οι φοιτητές, ντυμένοι με κίτρινα μπλουζάκια φώναζαν “Παιδεία κι όχι Μετανάστευση” (Education not Emigration) και “Είμαι μια ψήφος”  (I am a vote, I am a vote) ανάμεσα σε άλλα, χιουμοριστικού πνεύματος, συνθήματα με εμφανή ωστόσο την ανησυχία για το μέλλον τους σε μια χώρα που έχει πληγεί απο την ανεργία… Ο πρωθυπουργός της χώρας Brian Cowan, αρνήθηκε να δηλώσει εαν οι αυξήσεις διδάκτρων θα πραγματοποιηθούν αλλά η υπουργός Παιδείας Mary Coughlan, επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν περικοπές.

Ο πρόεδρος της USI, Gary Redmond, δήλωσε ότι “μια περαιτέρω αύξηση στα δίδακτρα σηματοδοτεί το τέλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για χιλιάδες φοιτητές στην Ιρλανδία. Θα εμπόδιζε επίσης την πρόσβαση σε πολλούς, μη προνομιούχους. Οι φοιτητές, που είναι οι φορολογούμενοι του μέλλοντος, θα καταλήξουν να πληρώνουν για την υποστήριξη (bailout) των τραπεζών (…) η κυβέρνηση έχει προειδοποιηθεί ξεκάθαρα ότι, εάν συνεχίσει να ξεσκίζει την παιδεία, θα νιώσει τον πόνο στην κάλπη”… Continue reading →

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in παιδεία, περί παίδευσης, περί Παιδείας, Κόσμος, Συμμετοχική Κοινωνία και Αμφιβολία, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί / φοιτητές, ακούμε;, αλληλεγγύη, world wide web and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Δυναμική διαδήλωση στο Δουβλίνο για την παιδεία και η αστυνομική καταστολή

  1. Παράθεμα: Δυναμική διαδήλωση στο Δουβλίνο για την παιδεία και η αστυνομική καταστολή | Γονείς σε Δράση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s