Πρωτοβουλία συνδικαλιστών για το κάλεσμα 24ωρης γενικής απεργίας στις 29 Σεπτέμβρη

Δημοσίευση στο blog του Ενωτικού Αριστερού Σχήματος Α΄ Αχαΐας:

Θεωρούμε ότι η 29η Σεπτέμβρη που έχει καλεστεί από την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ΣΕΣ) σαν πανευρωπαϊκή μέρα κοινής δράσης των εργαζομένων αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για συντονισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια ευκαιρία για το ταυτόχρονο κάλεσμα κινητοποιήσεων και προπάντων γενικών απεργιών σε μια σειρά χώρες, ξεκινώντας απ’ το Νότο: την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Γαλλία.

Ήδη τα Ισπανικά συνδικάτα έχουν καλέσει 24ωρη γενική απεργία ενώ και στην Ιταλία είναι πιθανό να καλεστεί. Επίσης σε μία σειρά χώρες (Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία) έχουν καλεστεί συλλαλητήρια ενώ προγραμματίζεται και πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένονται τουλάχιστον 100.000 άτομα.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σταλεί ένα διεθνιστικό μήνυμα, κοινής πάλης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης ενάντια στον «κοινό εχθρό». Αυτός δεν είναι άλλος από τη συντονισμένη επίθεση του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, που αφού προκάλεσαν την πιο βαθιά και καταστροφική οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30, τώρα με κυνισμό και ωμότητα τη φορτώνουν στους εργαζόμενους!

Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να μπούμε μαχητικά μπροστά στην προσπάθεια για να καλεστεί γενική απεργία και στην Ελλάδα, μια και το Ελληνικό εργατικό κίνημα είναι το πρώτο που δέχεται τη βάρβαρη επίθεση των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, καλούμε να παρθούν πρωτοβουλίες από τα κάτω και αποφάσεις σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών ώστε να πιεστούν και οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν 24ωρη γενική απεργία για τις 29 Σεπτέμβρη!

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Κόσμος, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, αλληλεγγύη, διεθνές κίνημα εκπαιδευτικών, επικαιρότητα, κοινωνία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s