Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Το ΥΠΔΒΜΘ κόβει προσλήψεις αλλά δίνει το δικαίωμα ανάκλησης απόλυσης εκπαιδευτικών οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35/ετίας και ορίου ηλικίας!

δημοσίευση του alfavita.gr, 14/08/2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΞΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Για τη Συντακτική Ομάδα της alfavita.gr : Χρήστος Κάτσικας – Κλειώ Ιωάννου – Γιώργος Νικολάου

Την ίδια ώρα που ανακοινώνει τους λιγότερους διορισμούς, την ίδια ώρα που κόβει στη μέση τις προσλήψεις οδηγώντας χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση, την ίδια ώρα που αφήνει στα «κρύα του λουτρού» εκατοντάδες υπό διορισμό εκπαιδευτικούς αλλάζοντας με «μυστήριο τρόπο» και πέρα από κάθε πρόβλεψη του νόμου, τις αναλογίες στους διορισμούς των ειδικοτήτων στις διάφορες κατηγορίες διορισμού (ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο κλπ), την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι μπορούν εκπαιδευτικοί «οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35/ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007-Φ.Ε.Κ.26 τ. Α΄), έχουν τη δυνατότητα στην πρώτη εφαρμογή του Ν.3863/2010, να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης»!!!

Το παλιό σύνθημα «εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός» μπορεί να δώσει τη θέση του σε ένα νέο που επάξια κερδίζει το Υπουργείο Παιδείας: «εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το Υπουργείο Παιδείας»!

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και βγάλτε το συμπέρασμά σας:

Ανακλήσεις αυτοδίκαιων απολύσεων και παραιτήσεων εκπ/κών Π.Ε. & Δ.Ε. – Μέχρι 20 Αυγούστου οι ανακλήσεις

13/08/2010

Α) Ανακλήσεις αυτοδίκαιων απολύσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. &΄ Δ.Ε.

Κατόπιν ερωτημάτων σας, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 19 του του άρθρου 10 του Ν.3863/2010 (Φ.Ε.Κ.115 τ.Α΄/15-7-2010) με τις οποίες τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 155 του Ν.3528/2007,  σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35/ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007-Φ.Ε.Κ.26 τ. Α΄), έχουν τη δυνατότητα στην πρώτη εφαρμογή του Ν.3863/2010, να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Η προϋπόθεση στην περίπτωση αυτή είναι, οι ενδιαφερόμενοι να είχαν υποβάλει σχετική αίτηση εντός (15) δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή μέχρι 30 Ιουλίου 2010.

Β) Ανακλήσεις παραιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20, παρ. 7 του Ν.3865/2010 (Φ.Ε.Κ.120 τ.Α΄/21-7-2010) , το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου μόνου του Ν.3847/2010 (Φ.Ε.Κ.67 τ.Α΄) παρέχεται για ένα (1)  μήνα  από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 20 Αυγούστου 2010.

Συγκεκριμένα, η αίτηση ανακαλείται ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, έστω και αν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη λύσης υπαλληλικής σχέσης υπό τον όρο ότι δεν έχει εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης. Ο χρόνος από τη λύση της σχέσης αυτής μέχρι την επαναφορά στην υπηρεσία θεωρείται ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 148, παρ.4, 5  του Υπαλληλικού Κώδικα διατάξεις του (Ν.3528/2007), σύμφωνα με τις οποίες ο υπάλληλος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης παραίτησης μπορεί να την ανακαλέσει εγγράφως, εφόσον αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την  παράγραφο 5 .

Αρμόδιο όργανο για τις ανακλήσεις των σχετικών πράξεων λύσης υπαλληλικής σχέσης των εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. είναι το ίδιο όργανο που είχε την αρμοδιότητα της έκδοσης.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΥΗ  ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in το σύνηθες παράλογο, Οι δάσκαλοι και η Αμφισβήτηση, εκπαιδευτικό σύστημα, κυβερνητικά "μέτρα" and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s