Αλληλεγγύη από τους Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου

αναδημοσιεύθηκε απο την ΕΣΕ Θεσσαλονίκης

ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η Διεθνής Επιτροπή Αλληλεγγύης (I.S.C.: International Solidarity Commission) των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (I.W.W.) υποστηρίζει τους αγωνιζόμενους εργάτες στην Ελλάδα και τις απεργιακές δράσεις τους ενάντια στα “μέτρα λιτότητας” της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ισχυρίζεται ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία για να σταματήσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Παίρνουμε θάρρος βλέποντας εργάτες σε όλη την Ελλάδα να αντιστέκονται στο τζογάρισμα των εισοδημάτων τους και την εκμετάλλευση της εργασίας τους από την κυβέρνηση. Έχουν πάρει τους δρόμους και σταμάτησαν να δουλεύουν σε μια ξεκάθαρη και ισχυρή άρνηση να πληρώσουν αυτοί για τις μάσες των τραπεζών και των οικονομικών κερδοσκόπων.

Αντί της αποδοχής του επίσημου ψέματος ενός ενωμένου έθνους που προβαίνει σε αναγκαίες θυσίες για το κοινό καλό, αποκάλυψαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι η αιτία της κρίσης. Δε θα υποφέρουμε για αυτήν την κρίση. Όπως λέει και το σύνθημα, και στην Ελλάδα και παντού, δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Ως μια από τις πρώτες χώρες που απειλείται με τέτοιας έκτασης σαρωτικές περικοπές και βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μέσα στην κρίση, οι διαμαρτυρίες των εργατών στην Ελλάδα γίνονται για όλους μας.

Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απαντούν στο ρεύμα της οικονομικής κάμψης, που είναι καρπός των ανεξέλεγκτων παιχνιδιών των καπιταλιστών με τον παγκόσμιο πλούτο και το μόχθο των εργατών παντού, με ευρύτερες περικοπές στο επίπεδο διαβίωσης και τα διακαιώματα της εργατικής τάξης, είμαστε χαρούμενοι που εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη της Ελλάδας.

Την ευχαριστούμε γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα μέτρα “λιτότητας”, τα οποία σημαίνουν την απαίτηση να θυσιαστούν οι φτωχοί προς όφελος των πλουσίων, και γιατί συνεχίζει να κρατάει μια γενναία στάση απέναντι στην αστυνομική καταστολή.

Με την ελπίδα ότι ο αγώνας των εργατών της Ελλάδας, ο οποίος είναι επίσης αγώνας για τους εργάτες όλου του κόσμου, θα συνεχιστεί και θα πετύχει, οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (I.W.W.) σκοπεύουν να δώσουν την υποστήριξή τους με έμπρακτη αλληλεγγύη, κάνοντας ότι περνάει απ’ το χέρι τους, με τη σταθερή πεποίθηση ότι “μια αδικία σε έναν από εμάς είναι μια αδικία σε όλους μας”.

Αλληλέγγυα,

η Διεθνής Επιτροπή Αλληλεγγύης (I.S.C.) των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (I.W.W.)

______________________________________

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο για τη διαδικτυακή εργατική ενημέρωση «Επί τα Πρόσω» που λειτουργεί με ευθύνη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in πολιτική, συνδικαλιστικά, συνδικαλισμός, Κόσμος, αλληλεγγύη, επικαιρότητα, εργασία και κοινωνία, κυβερνητικά "μέτρα", κόσμος, κοινωνία, οικονομία, world wide web and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s