Για την αναγκαιότητα πλατιών ανοικτών επιτροπών για την ανατροπή των μέτρων

Συλλογικό κείμενο (* οι υπογραφές ακολουθούν), που δημοσιεύθηκε στο Alfavita.gr. Αναδημοσιεύεται για την ενημέρωσή μας, την επισήμανση του ότι «κάτι κινείται στα συνδικαλιστικά της εκπαίδευσης», χωρίς, απαραιτήτως, να προτείνεται…

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν με ακραίο τρόπο την εκτίμησή μας για εσκεμμένη επιλογή «χρεοκοπίας» της χώρας.
Ο αυτοκράτορας Ομπάμα και η πραίτορας Μέρκελ σε άμεσα καλέσματα του νέου «τοπάρχη» στις 9 και 4 Μάρτη, αντίστοιχα, απαίτησαν εδώ και τώρα:

Η Μέρκελ:
Πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε ιδιωτικό τομέα και νέο μισθολόγιο πείνας στο Δημόσιο. Ξεπούλημα ΔΕΗ, ΟΣΕ, κρατικών τραπεζών, ΕΛΤΑ, Λιμάνια, κ.λ.π. Άμεση περικοπή των μισθών κατά 20% τουλάχιστον, με οριστική (θεσμική) κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Άγριο ανταγωνισμό μεταξύ των μικρομεσαίων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων, με απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων. Σε σύντομο χρόνο μείωση των συντάξεων – σχεδόν στο μισό – με παράλληλη εμπορευματοποίηση του συστήματος, με δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και σύνταξη μετά θάνατο (67…). Απαιτεί, επίσης, την εγκατάλειψη των δημόσιων συστημάτων Παιδείας, υγείας από το κράτος και την υπαγωγή τους στις Περιφέρειες – Δήμους, όπου αυτά θα λειτουργούν με εμπορευματοποιημένα συστήματα μέσω συμπράξεων Δήμων – Ιδιωτών (ΣΔΙΤ).

Ο Ομπάμα:
Άμεση συμφωνία με τα Σκόπια κατά τα συμφέροντα των ΗΠΑ, μοίρασμα του Αιγαίου με την Τουρκία, ξεπούλημα του Κυπριακού, φρένο στη διείσδυση της Ρωσίας μέσω των αγωγών, Έλληνες φαντάρους στην πρώτη γραμμή των μαχών στο Αφγανιστάν, κ.λ.π.

Μετά το σοτάρισμα που έκαναν στη χώρα μας τα διεθνικά κεφάλαια – οδηγώντας μεθοδευμένα και προμελετημένα στην κρίση – γίνεται τώρα το ουσιαστικό πολιτικό σοτάρισμα (κύριο πιάτο). Η πολιτική συνταγή Η.Π.Α. – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ θα οδηγήσει σε κατάρρευση των αξιών, της εργατικής δύναμης, των παραγωγικών πόρων, της ιδιοκτησίας, του μικροεμπορίου, των υπηρεσιών που προσφέρουν μικροεπαγγελματίες και επιχειρήσεις, μεταμορφώνοντας, έτσι, την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (ελλήνων και μεταναστών) κυριολεκτικά σε δουλοπάροικους των διεθνικών κεφαλαίων.
Η συνέχεια θα αφορά, στην αμέσως επόμενη φάση, τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου και όχι μόνο, για τους λόγους που αναφέρονται στο προηγούμενο σημείωμά μας.
Το κυβερνών κόμμα χρησιμοποιεί τις συνδικαλιστικές του δυνάμεις, κυρίως τις ηγεσίες των «μεγάλων» συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), σε ένα είδος «αντίστασης», που έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των ντόπιων πλουτοκρατών. Το να συμμετέχουν δηλαδή αυτοί στη λεία από το ξεπούλημα της χώρας κατά τη διαδικασία «κατάρρευσης».
Αν η παραπάνω συνταγή μέτρων επιβληθεί, το κυβερνών κόμμα, με αιχμή την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, θα επιχειρήσει να σταματήσει κάθε ουσιαστική αντίσταση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και δεν θα γίνει τόσο εύκολα όσο φαντάζονται. Γι’ αυτό ο τελευταίος δανεισμός ήταν πανάκριβος και – παρά τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικής υποστήριξης (ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ) – μας υποβάλλουν σε «σκοτσέζικο ντούζ» υψηλού δανεισμού, συναρτώντας, στην ουσία, την πτώση των επιτοκίων με την αποδοχή των διαρθρωτικών μέτρων δουλοπαροικίας.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θα «οργανώνει αγώνες» όσο η διαπραγμάτευση της ντόπιας πλουτοκρατίας επί των πραγματικών μέτρων που απαιτούν Μέρκελ – Ομπάμα συνεχίζεται, όχι ως προς την μη υλοποίησή τους, αλλά ως προς το μοίρασμα της πίτας.
Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει αγώνες ανατροπής των μέτρων που απαιτούν τα διεθνικά κεφάλαια για τη χώρα μας.
Είναι, εξ’ άλλου, φανερό πως μόνο τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί (ενώ αναμένεται νέο πακέτο), θα οδηγήσουν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε πλήρη εξαθλίωση.
Πως, λοιπόν, θα σπάσουμε τον έλεγχο των αντιδράσεών μας που επιχειρεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), τα ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ;
Καταρχήν, χρειαζόμαστε μια γραμμή με ταξικά πανεργατικά αιτήματα και παλλαϊκές αναφορές κατά τα αναφερόμενα στο προηγούμενο κείμενό μας.
Δεύτερον, χρειαζόμαστε πλατιές Νομαρχιακές επιτροπές αγώνα, ανοικτές σε συνδικάτα (α/θμια), κοινωνικές οργανώσεις (θεματικές, Δημοτικές, κ.λ.π.), πρόσωπα, που θα λειτουργούν σε συνελευσιακή βάση.
Οι επιτροπές αυτές, στη βάση του ταξικού πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού:

  • Θα οργανώσουν πλατιά προπαγάνδα στους χώρους δουλειάς και στους κοινωνικούς χώρους για την ανάγκη γενικότερου ξεσηκωμού.
  • Θα συγκροτήσουν αντίστοιχες επιτροπές σε δημοτικό επίπεδο.
  • Θα αναρτήσουν πανό, πλακάτ κ.α. με τα κεντρικά συνθήματα αντίστασης σε πλατείες, Δήμους, Σχολεία, Νοσοκομεία, υπηρεσίες υπουργείων κ.λ.π.
  • Θα οργανώσουν ένα συλλαλητήριο την εβδομάδα σε απογευματινό χρόνο.
  • Θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τα α/θμια σωματεία σε κάθε μορφή αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας και θα πιέσουν μέσω των α/θμιων σωματείων τα β/θμια για πανελλαδικούς αγώνες.
  • Θα φροντίσουν για την οργάνωση κάθε μορφής και για εκδηλώσεις ενημέρωσης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες, ενημερώνοντας για το βαθύ χειμώνα που πορεύεται πλέον ο κόσμος τις μισθωτής εργασίας και η νεολαία.

16-03-2010

* Υπογράφουν: Βασιλειάδης Βασίλης, Εν. Αγων. Κίνηση Ηλείας — Δημόπουλος Βασίλης, Εκπ. Παρέμβασης Αχαΐας — Ζαραβίνας Μιχάλης, ΡΑΣ Αιτωλ/νίας — Κορδάτος Κώστας, ΡΑΣ Αιτωλ/νίας — Κουσινίδης Χάρης, Αγων. Συσπείρωση Βορ. Έβρου — Μάλιος Χρυσόστομος, ΡΑΣ Αιτωλ/νίας — Μπογδάνου Μαρίνα, Παρέμβαση Εκπα/κών β/βάθμιας Κέρκυρας — Μπούρδαλας Παναγιώτης, Εκπ. Παρέμβαση Αχαΐας — Ναξάκης Αντώνης, Παρέμβαση- Πρωτοβουλία Χανίων

About freesyndicate

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
This entry was posted in συνδικαλιστικά and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s